Blog

SvenskaEnglish

Härliga Hällevik!

Hälleviks Camping på Listerlandet visade sig vara en perfekt bas för en helg full av fridykning! Vackert beläget vid havet med en närhet till allt som närmast för tankarna till en dive resort på sydligare breddgrader. 

 

Helgen inleddes på Hälleviksbadet i den tempererade 50 meters-bassängen beläget endast ett par hundra meter från vårt (mycket fräscha) boende. Helt perfekt för att träna dynamisk och statisk apnea. Solen hade inte riktigt hunnit leta sig fram och efteråt var det trevligt med en bastu! 

 

Efter lunch på restaurang Skutan i hamnen i Nogersund (som är ett stenkast från Hälleviks Camping) sjösattes vår ribbåt och snabbt och smidigt tog vi oss ut till klippan Malkvarn beläget mellan Hanö och fastlandet. Här kan man ibland se säl ligga och och ta igen sig på klipporna. Malkvarn är en spännande dykplats med klippor och stenar som har skapat ett vackert landskap med flera tunnlar att dyka igenom och utforska. Vill man träna och dyka på lina så är det också enkelt då botten snabbt sluttar nedåt. 

 

Lördagskvällen blev så där underbart somrig. Vi dukar upp en stor buffé som vi hämtat på Kajutan i Hörvik, sätter oss vid havet, bygger ihop spett och potatisknyten som sedan grillas. När alla är mätta och belåtna så har också den intilliggande bastun blivit varm och dagen avslutas med bastu med utsikt över havet!

 

Söndagen följer fredagens och lördagens program med pool på förmiddagen och hav på eftermiddagen. Idag värmer solen skönt på ryggen när vi turas om att dyka. Sikten är god och redan vid 10 meters djup så ser vi botten på 25 meter. Fantastiskt!

 

Helgen avslutas (igen) nere vid havet. Nu med våffla, grädde och sylt. Vi har svårt att slita oss, solen skiner och det är bara 12 mil hem till Lund.

 

Som sagt så ligger Hälleviks Camping perfekt. Nära till pool, hav, klassrum för kurser, mat och restauranger. 

Med det sagt så krävs det så klart en organisation bakom för att allt ska klaffa. Stort tack till Magnus och Hampus som samtidigt som de gick kurs fixade frukost, lunch och middag, sjösatte båt, kollade väderleksrapporter, bokade boende, bokade pool och bokade om pool. Listan kan göras längre... Stort tack till er och Hälleviks Camping för gästfrihet och fin service!

 

Håll utkik i utfärdskalendern för så klart kommer vi att åka tillbaka! Detta kommer bli en fantastisk dyk- och fridykningsdestination!

Pool            

                           

 

         

 

 

       

 

                   

 

 

 

 

 

 

 


Tillbaka till bloggindex...


Av: Patrik Jeppsson

Publicerat: 2019-06-13

 

CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.