Advanced Open Water Diver

SvenskaEnglish

Kalender för Advanced Open Water Diver
Advanced Open Water Västkusten 24012024-05-14Mer infoAnmälan
Advanced Open Water Skåne 24022024-07-05Mer infoAnmälan
Advanced Open Water Skåne 24032024-08-02Mer infoAnmälan
Advanced Open Water Västkusten 24042024-09-24Mer infoAnmälan
Advanced Open Water Västkusten 24052024-10-15Mer infoAnmälan

aow_banner2

PADI Advanced Open Water Diver är tvärtom vad namnet antyder är detta ingen avancerad kurs, snarare är det engelskans ”to advance” som avses i namnet. Det är alltså en kurs som hjälper dig att fortsätta utveckla din dykning från grundkursen.

Man kan alltså gå denna kurs direkt efter sin grundkurs eller vänta lite med den till dess att man känner sig mer redo för den. Under en helg får du tillsammans med en instruktör göra fem olika dyk där du provar nya former av dykning under trygga förhållanden. Kursen är ett utmärkt sätt att testa vilken form av dykning du gillar bäst, vrak-, djup-, nattdykning eller kanske är marinbiologin som kommer att fånga dig i framtiden?

Kursen är också en språngbräda mot andra utbildningar såsom till exempel PADI Rescue Diver eller ett utmärkt sätt att komma igång med sin dykning igen om man gjort ett längre uppehåll i sin dykning.

I möjligaste mån vill vi att du tillsammans med din instruktör och dina kurskamrater ska komma överens om hur just er kurs ska se ut. Dock är två typer av dykning obligatoriska; navigations- och djupdykning.

Varför gå en AOW-kurs?
Det finns två sätt att utvecklas på, via sina egna misstag eller genom att lära av andras. Inom dykning kan det vara ödesdigert att lära av sina egna misstag, låt istället en instruktör visa dig hur man gör rätt från början. Du utvecklas alltså under kvalitetsdykning.

Vidare har många res- och utfärdsmål som till exempel vrakdykning i Östersjön eller Röda Havet många gånger AOW som förkrav för att få följa med. Att vara certifierad AOW-dykare öppnar alltså fler dörrar.

På H2O:s Advanced kurser ingår dessutom antingen två dyk från båt (om kursen går i Skåne) eller en natts boende (om kursen går på västkusten).

Exempel på typer av dykaow_bild1
Djup
Tillsammans med en erfaren instruktör flyttar du dina gränser och upplever hur djupen påverkar just dig

Navigation
Med relativt enkla medel kan du hitta till en speciell plats eller helt enkelt komma tillbaka till exakt platsen som du gick i på. Upplev ökningen i självförtroende när du blir mer säker under ytan.

Peak Performance Buoyancy (avvägning)
Förbättra din avvägning och bli mer trygg i vattnet utan att ”åka jo-jo” under ytan

Nattdyk
Upptäck en helt ny värld i världen, många dykplatser bjuder på helt andra upplevelser när mörkret faller på

Båt
Genom att lära sig att dyka från dåt kommer man ut till mer avlägnsa dykplatser vilket oftast innebär mer marint liv och mer spännande dykning.

Marinbiologi
Dykningen blir ännu roligare när du vet vad du ser och hur det lever. Låt oss bredda din kunskap om livet under ytan

Andra typer av dyk beror på instruktörens specialkompetens, era intressen samt väder och vind - kanske torrdräkt, vrakdyk, eller sök och bärgning lockar dig..?

Förkrav
Du måste vara PADI Oper Water Diver eller ha ett likvärdigt certifikat från en annan utbildningsorganisation. Har du inte dykt på ett tag innan du börjar kursen rekommenderar vi att du gör ett avrostningsdyk med en Divemaster eller en Instruktör för att få ut så mycket som möjligt av kursen.

Teoriaow_bild2
Varje teoritillfälle genomförs i direkt samband med kursen. Det ingår inga skriftliga prov utan vi går genom allt muntligt utifrån våra erfarenheter och de kunskapskontroller som finns till varje del i boken.

Utrustning
Du måste själv ha mask, snorkel, fenor och handskar. Gör vi ett nattdyk rekommenderar vi att du har egen back up-lampa. All utrustning finns att hyra till en kostnad av 600 kronor för hela kursen.

Litteratur
Kursboken Advanced Open Water Diver Manual ingår priset och vi kommer att arbeta med de delar i den som är aktuella för de dyk som vi kommer att göra.

Pris:
Du hittar priset för kursen i vår Utbildningskatalog

 advancedweb

 


Kalender för Advanced Open Water Diver
Advanced Open Water Västkusten 24012024-05-14Mer infoAnmälan
Advanced Open Water Skåne 24022024-07-05Mer infoAnmälan
Advanced Open Water Skåne 24032024-08-02Mer infoAnmälan
Advanced Open Water Västkusten 24042024-09-24Mer infoAnmälan
Advanced Open Water Västkusten 24052024-10-15Mer infoAnmälan
CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.