S/S Jacobus Fritzen

SvenskaEnglish

Jacobus Fritzen

S/S Jacobus Fritzen


Tekniska data
Typ: Ångare
Nationalitet: Tysk
Längd: 106,7 m
Bredd: 12-16 m
BRT: 4090 ton
Byggår: 1909
Förlisnings år: 1942
Dykdjup: 35 m

VRAKDYKNINGS/S Jacobus FritzenS/S Jacobus Fritzen var en tysk ångare som var byggd i Storbritannien på vraket William Doxford and Sons år 1909 som Dalemoor. Hon var så kallad turretdäckare, en mycket ovanlig fartygstyp hon var nämligen mycket bredare i vattenlinjen än vid däck. Fartyget hade en trippel expander ångmaskin och gjorde 8 knop.

Den 18 oktober 1942 var Jacobus Fritzen lanstad med svensk järnmalm på väg till Tysklan då hon siktades av den Sovjetiska ubåten Narodovolets “D-2” som torpederade henne på 600 meters håll.

Vraket igger på sin babordssida med 90 grad-ers slagsida och lite nedsjunket i botten men är likväl mycket stort och imponerande. Bryg-gan har rasat men i övrigt är vraket intakt, man kan simma längs svalgången och se ner i en del hytter och i maskinrummet genom ett imponerande torpedhål. Man når vraket på 32 meter och botten är på 45 meters djup

Beskivning Fu Shan Hai Ladda ner beskivning

 


CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.