Blog

SvenskaEnglish

Första hjälpen & hjärt- och lungräddning

Adequate care provided is better then perfect care whitheld.


Little AnneMeningen löper som en röd tråd genom EFR-kurserna. Att våga agera, att våga hjälpa till när någon behöver det som mest. Att lita på sin utbildning och ge vård.


Jag har gett hjärt- och lungräddning i skarpt läge två gånger i mitt liv. I efterhand när jag funderat och gått igenom händelserna i huvudet kan jag konstatera att utbildningen fungerar. Snabb och korrekt hjälp gavs av mig och mina kollegor. Var det perfekt? Absolut inte, men det var tillräckligt bra för att ge de drabbade en betydligt bättre chans att överleva.
Den ena gången slutade det lyckligt, tyvärr inte den andra. Så är det. En person kan inte bli mer än död. Hjälper du en person som är död att pumpa runt blod i kroppen och andas för personen så kan det bara bli bättre, inte sämre.


I helgen höll jag en EFR Instruktörskurs och trots det allvarliga ämnet var det många skratt under kursens gång. Det är viktigt, det är då man lär sig. Och då kommer man att våga agera.

 

Nu är det som tur är inte så ofta man ställs inför en situation där man behöver göra hjärt- och lungräddning på en person, förhoppningsvis aldrig. Därför är det viktigt att färdigheterna inte blir bortglömda. Om det var ett tag sen du gick din EFR-kurs så kom förbi så bokar vi in en uppfräschning. Eller så tar du en kudde och tränar på hemma. Oavsett, så håll i kunskapen.


Tillbaka till bloggindex...


Av: Patrik Jeppsson

Publicerat: 2018-11-20

 

CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.