Blog

SvenskaEnglish

Från världens djupaste pool till innergården på Kävlingevägen

En av de roligaste sakerna med att jobba i dykbranschen är definitivt att den ena dagen inte är den andra lik.


Selfie Y-40För ett par helger sedan hade jag och Anders, tack vare PADI, förmånen att få besöka Y-40 utanför Venedig, världens djupaste pool. Anläggningen är helt fantastisk och det blev många timmar i vattnet (nästan 12 på 2 dagar...). Vi håller just nu på att planera en resa dit i mars-2019 och kommer inom kort att ha en informationskväll där vi berättar om alla möjligheter.
Väl hemma från Italien startade vi årets sista PADI Basic Freediver-kurs. 6 mycket duktiga elever gjorde stora framsteg och gjorde långa, avslappnade dyk.
Temperaturen föll från 33 grader i Italien till 27 grader på Karlsrobadet men arbetsveckan skulle fortfarande bli något kyligare. I förrgår var det dags för mig att ta med 2 elever ut på deras första dyk i havet, Open Water 1 & 2, i ett 8-gradigt Öresund. Med torrdräkter och varmt kaffe på ytintervallet var det inga problem för eleverna som genomförde alla övningar galant. Lite värre var det för instruktören... Det var i ärlighetens namn ett tag sedan torrdräkten var på och i sista stund upptäcktes trasiga tätningar och läckande torrhandskar. Mycket lim löste problemet. Det var också ett tag sedan jag instruerade en PADI Open Water-kurs och var mycket tacksam för mina cue cards. Helt ovärdeliga kom-ihåg-lappar! Ön på Limhamn var full av liv och vi hittade krabbor, skrubba och kantnål.
Idag har det varit vård av utrustning. Peter och jag har gått igenom alla torrdräkter och sett till att alla trasiga tätningar har blivit utbytta. Helt perfekt dag att göra detta på visade det sig, solen sken och det var behagligt att stå ute på innergården och limma. Så enformigt blir det aldrig med det här jobbet.

mermaid Y-40PADI Basic FreediverDry suit repairPADI Aquatic Cue Card


Tillbaka till bloggindex...


Av: Patrik Jeppsson

Publicerat: 2018-11-15

 

CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.