Vrakdykning

SvenskaEnglish

vrakdykning_banner

Våra hav är många gånger svårnavigerade och har, inte sällan med hjälp av vädrets makter, visat sig övermäktiga för många skepp. Under ytan vilar en fantastisk tidslinje av vrak, många mer än 100 år gamla.

Längs de skånska kusterna finns det en otrolig vrakskatt. Detta tack vare det bräckta vattnet som har gjort att fartygen bevarats fantastiskt väl. Ända sedan vikingatiden har dessutom farvattnen runt Skåne haft en relativt stor fartygstrafik vilket lett till att det finns ett stort antal sjunkna skepp i vårt närområde.

I listan nedan finns ett litet urval av de vrak som finns runt våra kuster.

H2O anordnar ett antal vrakturer varje år (oftast en i månaden under sommar, vår och höst) tillsammans med någon av våra samarbetspartners.

I vårt närområde finns vrak i alla kategorier och svårighetsgrader, från nybörjarvrak som kan besökas av en relativt oerfaren dykare till djupa vrak åtkomliga endast för dykare med teknisk utbildning och lång erfarenhet. Dock kräver de flest dykplatserna någon form av påbyggnadskurs, därför att dykningen ofta sker i öppet vatten och på djup som överstiger 18 meter.







S/S Ares
M/S Bonita
M/T Martina
SMS Undine
Johannes L
M575
Vapper
Fu Shan Hai
S/S King
S/S JacobusFritzen
S/S Moltke
Ostmark
S/S Robert
S/S Else Martini
Ceylon av Bergkvara
Hohenichen
Sandön

 


CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.