Tvedöra

SvenskaEnglish

 utf_tvedora_banner

Tvedöra

Dykplatsbeskrivning
Tvedöra är ett gammalt sandtag och här finns en del utrustning kvarlämnat, främst på ytan. Det ligger två flottar i sandtaget varav den ena flyter omkring. Den andra ligger precis utanför den stora badplatsen. Både djurlivet och sikten i sandtaget är tämligen begränsat. Dock finns här gott om kräftor och spåren efter dessa syns tydligt på botten.

Det är dock inte djurlivet som gör Tvedöra till en bra dykplats. Bäst lämpar sig platsen för navigationsdyk med kompass (på grund av den begränsade sikten) peak performance boyancy dyk (på grund av sikten och bottens beskaffenhet, den är full av sanddyner som man knappt märker av innan man ändrat djup) samt räddningsdyk, platsen är lättillgänglig och tämligen väderskyddad. Tänk på att sikten försvinner snabbt då botten är lätt att slamma upp. Sanddynorna täcker huvudsakligen botten i nord-sydlig riktning. Maxdjup från denna igångsplats ca 11 meter. I och uppgång sker lämpligast från samma plats, rakt ut från där stigen kommer ner till vattnet.

Vägbeskrivning:
Kör mot Södra Sandby. I Sandby tar du höger mot Torna Hällestad. Följ denna väg. Efter ca 6 km passerad du en färist in på Revingefältet. Strax efter skylten Silvåkra finns en parkering på vänster sida. Utmed staketet ställer du bilen. Från parkeringen följer du stigen ner till vattnet. Det är en smaksak om man sätter ihop paketet på parkeringen eller nere vid vattnet. Tänk på att stigen kan vara hal sista biten.

 


CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.