Spetsen

SvenskaEnglish

 

Spetsen, Kullaberg

Dykplatsbeskrivning:
Spetsen på Kullaberg har den kanske bästa dykningen man kan hitta på Kullaberg. Egentligen består spetsen av ett antal olia dykplatser så som Hummerlån, Paradishamn mfl. På alla dessa platser finns det mycket bra chans att se både Hummer och stora Krabbtaskor.

Oftast börjar man dyket intill klippväggen och fortsätter utåt. Botten letar sig neråt i olika etapper. Ner till ca 25 är botten klippformationer men nedanför 25 meter övergår botten i sand och svagt sluttande nedåt.. Det kan vara ganska strömt ute på spetsen så var försiktig så att du inte kommer för långt ifrån igångsplatsen. Har man riktig tur kan stömmen gå åt olika håll på olika djup så man kan ha medström både bort och tillbaka från dykplatsen.

Eftersom Spetsen ligger längs ut på Kullabergshalvön är det inte alltid det går att komma dit med båten. Men de gånger det går att komma dit är det en fantastisk upplevelse!

Vägbeskrivning:
Kullahalvöns naturreservat ligger ca 40 minuters bilväg norr om Helsingborg. Kommer man söderifrån, kör man på E6:an norrut och svänger av vid Helsingborgs norra avfart och kör därefter på väg 111 mot Höganäs. När man passerat Höganäs kör man mot Mölle. I hamnen tar man båt till spetsen...

 

 


CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.