Arild

SvenskaEnglish

 Arild

Arild, Kullaberg

Dykplatsbeskrivning:
Arild är en trevlig dykplats om man gärna vill dyka på kullen men inte är sugen på att bära på utrustning långa sträckor. Det finns nämligen en parkeringsplats precis nära istigsplatsen där man kan ställa sin bil och utan besvär plocka ihop utrustningen inför dyket. Det finns möjlighet att på vår vinter och höst använda sig av den gjutna badplatsen för i och urstigning. Detta gör till exempel Arild speciellt lämpad för nattdyk. På sommaren däremot vill gärna badgästerna ha sin bad plats för sig själva och då är dykarna hänvisade till stranden direkt till vänster om badplatsen. Lite klurigare att ta sig i, men egentligen inget att klaga över.

Marinbiologisk information:

Det är ganska svårt att hitta djup över 18 m när man dyker på Arild. Detta gör givetvis att vi saknar det djur och växtliv såsom hummer och Dödmanshand, som gärna söker sig till större djup. Det finns däremot en hel del Stensnultror och Gyltor samt drivor av strandsnäckor och musslor av olika slag. Gör man nattdyk tidigt om våren finns det även chans att se nakensnäckor i Arild dykvatten. Men man får leta noga bland Tarebladen om man ska lyckas.

Dyket:
0-3 m djup: Större stenar, varierat med blåstång och sjögräs 3-7 m djup: Botten slätar ut och stenarna är täckta av alger >7 m djupt: Sandpartier blir synliga mellan stenarna och går över till växlande sandbotten och större sjöväxter

Vägbeskrivning:
Kör väg 112 från Ängelholm mot Höganäs. Tag första avtag höger mot Mölle. Vid skylt Arild 1, tag höger in på ”Stora vägen”. Följ ”Stora vägen” rakt fram ned mot hamnen. Vid Y-korsning håll höger mot P-skylt och ned mot havet. Tag vänster in på Strandhagsvägen, skyltat återvändsgata och ”Västra Lid”. Parkera vid badplatsen.

 


CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.