Insidan på Ön

SvenskaEnglish

 utf_oninsidan_banner

Insidan på Ön, Limhamn

Dykplatsbeskrivning:
Dykplatsen riktar sig framförallt till lite mer oerfarna dykare, men även för avrostningsdyk eller övning med ny utrustning. Du kan parkera ca 10m från vattnet vilket gör att man når vattnet väldigt lätt. Stranden består av kalksten vilket gör det till en bra plats att byta om på. Var berädd på att det kna vara halt precis vid vatten kanten. Dykplatsen är väl skyddad från vindar förutom vid nordostlig vind då det kan bli en del vågor vid strandkanten.

Botten är ganska jämn med ett djup på 4-5 m. På botten kna man hitta Abborre, ål och strand krabbor. Inne i tången gömmer det sig ofta små räkor. Botten är mycket lös så var försiktig så att inte fenorna går i botten och rör upp.

Nordost om igångsplatsen kan man komma till den muddrade rännan som leder in till hamnen här sluttar botten till ungefär 8m. Längs strandkanten innåt mot hamnen finns stora stenar formationer från byggandet av kanten. Var försiktig att gå för långt ut i den muddrade rännan eftersom hamnen fortfarande används!

Vägbeskrivning:
Kör E22 mot Malmö som innan Malmö övergår till Stockholmsvägen. Ta höger i första t-korsning in på Hornsgatan. Håll till höger i nästa korsning upp på Frihamnsviadukten. Mitt på viadukten sväng vänster ner på Carlsgatan. Följ sedan skyltningen mot Limhamn och du kommer slutligen att svänga höger ut på Limhamnsvägen. Följ Limhamnsvägen och sväng höger ut på Ön enligt skyltningen. Ta sedan första höger och kör tills vägen tar slut. Du är nu framme.

 


CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.