Tec Basic

SvenskaEnglish

Kalender för Tec Basic

 tec_basic_banner

Tec Basic

Om du har ett intresse för vrak och grottdykning eller vill ta dina dykfärdigheter till en helt ny nivå är den här kursen ett måste! Det råder ingen tvekan om att dykning med dubbelpaket blir mer och mer populärt. Anledningarna till detta är flera. Ett dubbelpaket ökar ditt tillgängliga gasförråd och kan öka din säkerhet i jämförelse med en enkelflaska.

Du kommer att genomgå minst 2 bassängdyk och 2 havsdyk.
I vattnet kommer du att till fullo lära dig att bemästra din flytkraftskontroll och trim. Du lär dig att snabbt och effektivt hantera läckande kranar och manifold, dela luft, skjuta säck på rätt sätt med perfekt avvägning samt dyka med dekogas-flaskor. Du kommer att praktisera teamdykning och träna korrekta nedstigningar med bubblecheck och s-drill.

På teorin kommer vi bland annat diskutera anledningarna för dykning med dubbelpaket och avancerad dykning, utrustningskonfiguration, dykplanering och dekompressionsteori.

Våra Tec instruktörer är aktiva vrak och grottdykare med mycket stor och bred erfarenhet av avancerad dykning.

PADI Tec Basic ger dig en mycket stabil och värdefull plattform för vidare utbildningar inom avancerad dykning, till exempel PADIs kurser Tec 40 och vidare. Du kommer vara både teoretiskt och praktiskt väl förberedd att gå vidare.

Upplägg:
Kursen går normalt under 3 kvällar samt en helgdag. Om du inte är certifierad nitroxdykare, kontakta oss på dykcentert så schemalägger vi en nitroxkurs i anslutning till Tec Basic. 

Förkrav:
PADI Advanced Open Water
PADI Nitrox Speciality eller motsvarande.

Utrustnings krav:
Dubbelpaket med manifold och isolering
Två regulatorer varav en med en s.k. longhose och en med manometer.
BCD och harness med tillräcklig flytkraft, helst stålplatta och vinge.
1 st SMB
Minst 1 st skärverktyg
Minst en linrulle och minst en med tillräckligt med lina för att släppa säck från maxdjup.
1 st dykdator (eller 1 st tid och 1 st djupmätare).
Wetnotes
Extra mask.

All utrustning måste vara konfigurerad på ett lämpligt sätt för teknisk dykning, om du inte har egen utrustning finns det möjlighet att hyra.

Pris:
Du hittar priset för kursen i vår Utbildningskatalog

 


Kalender för Tec Basic
CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.