Divemaster

SvenskaEnglish

Kalender för Divemaster
Divemaster2024-10-29Mer infoAnmälan

dm_banner

 

Divemaster är den första professionella kursen inom PADI. När du är certifierad divemaster har du möjlighet att arbeta med dykning. Du kan jobba som guide och visa nyfikna dykare dina favoritdykplatser, du kan självständigt hålla kurser i fridykning och snorkling m.m. Du kan även jobba som assistent till en instruktör och hjälpa nya dykare under deras utbildning. Men divemasterkursen handlar inte bara om att du ska få möjlighet att jobba med din hobby! Det här är en kurs för alla som vill växa som dykare. Du får en bred kunskapsbas och mycket vattenträning.

dm2Förkrav:

För att få påbörja din utbildning ska du vara certifierad PADI Rescue Diver eller ha motsvarande utbildningsnivå inom någon annan organisation. Du ska ha dokumenterat att du genomfört en Hjärt- och lungräddningsutbildning inom de senaste 24 månaderna. Du skall vara minst 18 år gammal och ha genomfört en hälsoundersökning för apparatdykning inom de senaste 12 månaderna. Du skall ha minst 40 loggade dyk.

Upplägg:

Kursen börjar med självstudier. Du har två kursböcker och en arbetsbok att ägna dig åt i god tid före kursstart. Därefter träffar du din instruktör och får hjälp med din teori genom föreläsningar, diskussioner och skrivningar. Du lär dig mer om dykfysik, fysiologi, dykutrustning, dekompressionsteori & The Recreational Dive Planner, vår dykmiljö, vilka kurser du själv får hålla som divemaster, hur man assisterar elever under träning och hur man guidar redan certifierade dykare. För att du inte ska få sitta i klassrummet för länge varvar vi din teoretiska träning med färdighetsträning. Vi åker till poolen och tränar de 20 olika grundläggande färdigheterna för Open Water Diver kursen. Detta ger en nyttig repetition men framför allt så får du lära dig hur du ska visa övningarna så att någon annan kan lära sig genom att följa ditt exempel. I poolen kollar vi även hur det står till med din vattenvana och din fysik. Du får genomföra sim- och snorklingstester på tid. När all bassängträning är gjord och när du blivit godkänd på alla skrivningar är det dags för utedyken. Vi har sparat det roligaste till sist! Ute får du nämligen rita undervattenskartor, repetera dina rescue diver färdigheter, träna på att hålla egna kurser, träna på att guida dykare under vattnet och träna på att hjälpa nybörjare genom sin grundkurs.

Utrustning:

De flesta divemasterkandidater har oftast en egen dykutrustning men om du vill så går det utmärkt att hyra. I bassängen underlättar det om du använder våtdräkt men har du bara torrdräkt så använder du den.

Certifiering:

 

Divemasterkursen är tillsammans med instruktörskurserna en utbildning där certifikatet inte ingår i kursavgiften. Detta beror på att du som certifierad divemaster har rätt att utfärda PADI certifikat som t.ex. PADI Skin Diver. PADI vill att du håller dig uppdaterad och du har en ansvarsförsäkring för att få hålla dessa utbildningar. Detta sköter sig själv om du blir en PADI member eftersom du nämligen får både information om förändringar av kurserna och försäkringen på köpet när du ansöker om medlemsskap. Du måste bli en PADI member för att få ditt divemastercertifikat. Din instruktör hjälper dig att fylla i din divemasteransökan efter avslutad kurs och efter att du har visat upp att du har minst 60 loggade dyk. Medlemsavgiften betalar du in direkt till PADI och den ska betalas in varje år.

Pris:
Du hittar priset för kursen i vår Utbildningskatalog

 

 


Kalender för Divemaster
Divemaster2024-10-29Mer infoAnmälan
CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.