Instruktörskurs IDC

SvenskaEnglish

Kalender för Instruktörskurs IDC
Instructor Development Course2024-04-19Mer infoAnmälan
Emergency First Response Instructor2024-04-27Mer infoAnmälan
Instructor Development Course2024-10-11Mer infoAnmälan
Emergency First Response Instructor2024-10-19Mer infoAnmälan

idc_banner

PADI IDC (Instructor Development Course)

instr1Känner du dig redo att ta ännu ett steg i och börja utbilda nya dykare? Att arbeta med människor i undervattensmiljö är ett stort beslut som kräver mycket av dig som ny instruktör. En PADI instruktörskurs ger dig den grund du behöver för att ta steget in i en ny yrkesroll. Kursens målsättning är att skapa instruktörer som är väl rustade för de krav som ställs på färdiga dykutbildare och ledare.

Som PADI instruktör har du möjlighet att arbeta rent professionellt med dykning och söka jobb som instruktör på tusentals dykcenter över hela världen.

Förkrav:

För att få påbörja din utbildning ska du vara certifierad PADI Divemaster eller ha motsvarande utbildningsnivå inom någon annan organisation. Du ska ha dokumenterat att du genomfört en Hjärt- och lungräddningsutbildning inom de senaste 24 månaderna. Du skall vara minst 18 år gammal och ha genomfört en hälsoundersökning för apparatdykning inom de senaste 12 månaderna. Du skall ha minst 60 loggade dyk.

Upplägg:

Under instruktörskursen kommer du bland annat att få lära dig och öva på hur man håller teorilektioner, hur man utbildar under vattnet och på ytan, både i pool och i havet. I samband med instruktörskursen finns det även en möjlighet att genomföra en EFR Instruktörskurs där du får möjlighet lära dig i utbilda i hjärt- och lungräddning samt första hjälpen.

 

instr2Utrustning:

De flesta som börjar en instruktörskurs har oftast en egen dykutrustning men om du vill så går det utmärkt att hyra. I bassängen underlättar det om du använder våtdräkt men har du bara torrdräkt så kör du med den.

Certifiering:

Instruktörskursen är en utbildning där certifikatet inte ingår i kursavgiften. Detta beror på att du som certifierad instruktör har rätt att utfärda PADI certifikat som t.ex. PADI Open Water Diver. PADI vill att du håller dig uppdaterad och har en ansvarsförsäkring för att få hålla dessa utbildningar. Detta sköter sig själv om du blir en PADI member eftersom du nämligen får både information om förändringar av kurserna och försäkringen på köpet när du ansöker om medlemsskap. För att bli certifierad som intruktör måste du dessutom genomgå PADI:s instruktörsexamination

Pris:
Du hittar priset för kursen i vår Utbildningskatalog

 


Kalender för Instruktörskurs IDC
Instructor Development Course2024-04-19Mer infoAnmälan
Emergency First Response Instructor2024-04-27Mer infoAnmälan
Instructor Development Course2024-10-11Mer infoAnmälan
Emergency First Response Instructor2024-10-19Mer infoAnmälan
CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.