Avvägningskurs

SvenskaEnglish

Kalender för Avvägningskurs

ppb_banner

Peak Performance Buoyancy Specialist är kursen för dig som vill utveckla din dykning och lära dig behärska avvägningens konst. Har du drömmar om att dyka djupt, dyka vrak eller fota under vattnet? Då behöver du verkligen ha kontroll över din avvägning! Efter den här kursen är du mer strömlinjeformad, har lägre stressnivå och bättre simteknik vilket innebär att du drar mindre gas när du dyker och kan vara nere längre. En hel del dykare brukar även lära sig att simma baklänges under kursen vilket man har stor nytta av när man t.ex. ska simma in i ett vrak.

Förkrav:

PADI Junior Open Water Diver eller motsvarande utbildning inom annan utbildningsorganisation.

 

Upplägg:

Peak Performance Buoyancy kursen gör du enklast i samband med två olika torsdagsdyk. Då hinner du dessutom träna lite på egen hand mellan dyken. Kursen består av två dyk. Det första dyket ägnar vi främst åt din simteknik och din svävning. Kan du inte sväva fritt i minst en minut utan att röra armar eller ben när du dyker kommer du säkert att uppleva en hel del bekymmer när du ska dyka i vrak eller fota under vattnet därför lägger vi stor vikt vid denna färdighet. När du uppfyllt alla mål med det första Peakdyket är det dags för det andra. Det andra dyket ägnas åt nedstigningar, att backa under vattnet, uppstigningar och säkerhetsstopp. Tyckte du det var svårt att sväva fritt i vattnet under dyk ett när du fortfarande fick använda botten som visuell referens? Vänta då tills vi gör samma övning fast på säkerhetsstoppsdjup utan annan referens än din dator. Var lugn! Du får fler än ett försök på dig.

 

Schema:

Välj valfritt torsdagsdyk (under sommarhavåret)! Har du lust att genomföra båda dyken under en dag (eller under vintern) så kan vi lösa det. Säg till i butiken så bokar vi dig tillsammans med någon av våra duktiga instruktörer.

Utrustning:

Du behöver en komplett dykutrustning under kursen med tid- & djupmätare och gärna en smb med spole. Har du ingen egen dykutrustning så kan du hyra en i butiken. Säg till i god tid så bokar vi en dag när du kan prova ut allt du behöver ha till kursen.

Certifiering:

Om du uppfyller alla mål med kursen så blir du certifierad PADI Peak Performance Buoyancy Specialist. Detta är en av PADIs alla specialistkurser. Om du certifieras inom fem olika specialområden och dessutom är utbildad PADI Rescue Diver, kan du ansöka om certifikatet PADI Master Scuba Diver som är den högsta utbildningsnivån inom PADI.

Pris:
Du hittar priset för kursen i vår Utbildningskatalog

ppbweb

 


Kalender för Avvägningskurs
CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.