Torrdräktskurs

SvenskaEnglish

Kalender för Torrdräktskurs
Torrdräktskurs 24022024-08-19Mer infoAnmälan
Torrdräktskurs 24032024-11-04Mer infoAnmälan

drysuit_banner

PADI Drysuit Diver är utbildningen för dig som saknar erfarenhet av dykning med torrdräkt. Om du inte har dokumenterad erfarenhet av torrdräktsdykning kan du inte hyra en torrdräkt eller delta på dykaktiviteter där vattentemperaturen kräver torrdräktsdykning. Att dyka med torrdräkt innebär en helt ny känsla av komfort under vattnet men kräver lite extra träning för att inte tulla på säkerheten i vattnet.

Förkrav:dry1
PADI Junior Open Water Diver eller motsvarande utbildningsnivå inom en annan organisation.

Upplägg:
Du börjar din torrdräktsträning med en grundlig genomgång på land om hur torrdräkten fungerar, vilka olika typer det finns och hur man vårdar en torrdräkt. Därefter dyker du tillsammans med en instruktör i bassäng och tränar på att lösa olika problem som kan uppstå vid torrdräktsdykning. När du uppfyllt alla mål i bassängen så är det dags att dyka utomhus. Du ska göra två dyk ute för att bli certifierad som Drysuit Diver. Under utedyken repeterar du de olika övningarna som du gjorde i bassängen och dessutom får du träna en hel del på nedstigningar, uppstigningar och säkerhetsstopp i torrdräkt.

drysuit_bild2Schema:
Bassängpasset genomför du tillsammans med en av våra instruktörer under en kväll. Dina utedyk gör du där efter en lördag eller söndag(under sommarhalvåret kan man välja att göra utedyken i samband med torsdagsdyk). Vill du genomföra hela kursen på en gång så kan vi säkert lösa det. Säg till i butiken så bokar vi upp en helg där du tillsammans med en instruktör kan genomföra all träning.

Utrustning:
Du behöver en komplett dykutrustning för att genomföra kursen. Om du inte har en torrdräkt eller för avsikt att skaffa din egen torrdräkt i samband med kursen så får du låna en i samband med kursdyken.

Certifiering:
Om du uppfyller alla mål under kursen så blir du certifierad Drysuit Diver specialist. Detta är ett av PADIs alla specialistcertifikat. Om det här är din femte specialkurs och du dessutom är certifierad PADI Rescue Diver så kan du ansöka om PADI Master Scuba Diver certifikatet. Är du Master Scuba Diver så har du nått högst upp på PADIs utbildningsstege.

Pris:
Du hittar priset för kursen i vår Utbildningskatalog

drysuitweb

 


Kalender för Torrdräktskurs
Torrdräktskurs 24022024-08-19Mer infoAnmälan
Torrdräktskurs 24032024-11-04Mer infoAnmälan
CaveCookiePå h2o-diving.se använder vi kakor (cookies) för att statistik och för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare eller klicka på "Jag förstår" godkänner du att vi använder kakor.
Läs mer om kakor här.